Welkom op de blog van Spik & Spaan

Hallo, ik ben Antonette. Welkom op mijn blog!

 
Het is maandagochtend 06.00 uur als ik wakker word. Hoera, wéér een uur later dan gisteren. Een week geleden ben ik teruggekomen vanuit het tropische en relaxte Bali en sindsdien kamp ik met een enorme jetlag. Eentje die erin resulteert dat ik ’s avonds om een uur of negen op de bank in slaap val en vervolgens de volgende ochtend om een uur of vier/vijf weer wakker word.
 
Het is geen maandagochtend zoals ik die gewend ben, maar een maandagochtend die in het teken staat van een nieuw begin, een frisse start. Het is tijd om de ideeën die ik de afgelopen maanden uitbroedde ten uitvoer te gaan brengen. Deze blog is er daar één van.
 
‘Maar je hebt toch al een blog?’ hoor ik je denken. En ja, dat klopt. We12travel is mijn passie, mijn werk en ook een beetje mijn kindje. Ik schrijf er met groot plezier mijn reisverhalen neer, maar merk dat ik meer wil schrijven. Meer wil inspireren. Meer wil vertellen. Soms deed ik dat al eens door middel van een persoonlijk verhaal op We12travel, maar die verhalen horen daar wellicht niet meer helemaal thuis. Verhalen over mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn ondernemerschap en mijn toekomstdromen. Ik wil ze delen, maar met een ander publiek. Met jullie!
 
Het afgelopen jaar ben ik met Spik & Spaan gestart en alhoewel ik duizend-en-een ideeën had, bracht ik er maar weinig ten uitvoering. Eén wens die wel uit kwam, was dat ik mijn eigen schrijfworkshop gaf. Een beetje spannend vond ik het wel, maar al na vijf minuten wist ik het: ‘dit is zo gaaf om te doen!’ Ondanks dat ik al acht uur op kantoor had gewerkt die dag en aansluitend de bijna drie uur durende workshop gaf, kwam ik bruisend van de energie thuis. Verhalen vertellen en mensen inspireren, maar dan live. Wat was het fijn!
 
Tijdens mijn acht maanden als ZZP’er heb ik veel geleerd, soms met vallen en opstaan. Ik leerde onder meer hoe het is om in een bepaalde mate van financiële onzekerheid te leven, hoe ik mijn energie het beste kan verdelen en hoe ik bepaalde werkzaamheden beter kan uitbesteden zodat ik me kan focussen op datgene waar ik goed in ben. Maar bijvoorbeeld ook hoe stom ik bepaalde dingen vind (administratie, social media) en wat er gebeurt als je ziek word en een aantal dagen ineens niet meer kan werken.
 
Kortom: het waren een aantal bijzonder leerzame maanden. Maanden die ik afsloot met een reis naar Bali, waar ik naartoe ging om in alle rust (okee, en een flinke dosis zon) na te kunnen denken over de toekomst. Over waar mijn passie ligt, waar ik goed in ben en welke weg ik in wil slaan het komende jaar. Over hoe ik efficiënter kan werken, mijn energie beter kan verdelen en mijn kwaliteiten optimaal kan benutten.
 
En nu ben ik weer thuis. Thuis in Arnhem waar in midden in het bos leef in een piepklein huisje dat ik sinds acht maanden bewoon. Waar ik in mijn lunchpauze een wandeling maak om in contact te komen met de natuur en mezelf en op die manier het beste uit mezelf naar boven kan halen. Waar ik al maanden aan het broeden ben op hoe ik al mijn dromen waar kan maken en waar ik een plekje heb gevonden om mijn passie voor schrijven verder te ontwikkelen.
 
Het opstarten van deze blog is één van die dromen. Wat ik verder precies met deze blog ga doen, onthul ik de komende weken. Voor nu wens ik jullie een fijne en vooral inspirerende week toe!

Liefs,
Antonette