De meest gemaakte Pinterest fouten

De meest gemaakte Pinterest fouten

Even een blog over Pinterest deze keer want, ik merk dat er veel vraag is naar Pinterest kennis in mijn netwerk. Zoals je wellicht al weet geef ik sinds het najaar van 2018 1-op-1 trainingen aan medebloggers en ondernemers, iets waar ik ontzettend veel energie én voldoening uit haal. Er is immers maar weinig anders zo leuk dan anderen inspireren en enthousiasmeren over iets waar je zelf ook plezier uit haalt.
 
Ik gebruik Pinterest al ruim vier jaar zeer actief op mijn eigen blog en met succes! Dagelijks weten tussen de 250-500 personen de weg naar We12travel te vinden via Pinterest. In eerste instantie waren dit vooral bezoekers op mijn Engelse artikelen, maar sinds ongeveer een jaar neemt het aantal Nederlandse bezoekers enorm toe. En dat is mooi, want geen enkel social media kanaal werkt zo makkelijk als Pinterest. Geloof me! Met een maximale investering van zo’n twee uur per week kun je net als ik grote bezoekersaantallen halen via Pinterest.
 
Als ik hier mijn hele strategie ga uitleggen heb je mijn training niet meer nodig, dus dat doe ik dan ook niet. Wat ik wel doe is je vier voorbeelden geven van veel gemaakte Pinterest fouten, die jou van Pinterest succes behoeden. Hier komen ze:
 
pinterest cursus
 

1. Je pint de foto’s van je website

Pinterest is geen social media kanaal à la Facebook of Instagram waar je snel de afbeelding en link van je site of nieuwste artikel op zet en klaar bent. Verre van zelfs. Foto’s op je website zijn vaak ongeschikt voor Pinterest omdat ze:
 
– Niet verticaal zijn
– Niet de juiste afmetingen hebben (Pinterest geeft een voorkeur aan 2:3)
– Er geen pakkende tekst in staat
 
Het beste maak je dus speciale afbeedlingen voor Pinterest (‘pins’) waarmee je bezoekers naar jouw site trekt.
 

2. Je pins zijn saai en kleurloos

95% van Pinterest traffic komt van mobiele gebruikers. Oftewel zij zien jouw pin op een relatief klein schermpje. Terwijl ze snel naar beneden scrollen, moet jouw pin er direct uit springen en opvallen. Geef je pin dus gerust een beetje extra verzadiging of gebruik een detailfoto in plaats van een compleet beeld.
 

3. Teveel tekst in pins

Zoals ik hierboven al vertelde moet je pin binnen een nano-seconde opvallen bij je potentiële bezoeker. Als je teveel tekst in je pin plaatst, wordt ie al snel onleesbaar en weinig interessant meer voor de pinner. Zorg dus voor een pakkende tekst waarbij er meteen een trigger af gaat. ‘De leukste dingen om te doen in New York’ is niet zo sterk als bijvoorbeeld ’10x doen in New York’.
 

4. Te snel de handdoek in de ring gooien

Succesvol worden op Pinterest kost tijd en aandacht. Pinterest staat erom bekend dat ze actieve accounts belonen en dus is het niet slim om slechts één keer per maand online te gaan en je ding te doen. Vaker en korter zal meer voor je doen. Daarnaast kost het tijd om resultaat te boeken want jouw pins moeten zichtbaar én vindbaar worden binnen Pinterest. Houd vol en je wordt beloond! (En … veel van je concurrenten / collega’s hebben waarschijnlijk niet zo’n lange adem als jij dus doe ook daar je voordeel mee!).
 
Maak jij je schuldig aan de bovengenoemde fouten? Of heb je geen idee wat je dan wel moet doen? Overweeg dan een 1-op-1 training of meld je aan voor mijn Pinterest workshop op donderdag 28 maart in Arnhem. Deze workshop geef ik eenmalig, vooralsnog worden er geen vervolgdata gepland. Meer info vind je hieronder:
 
Datum: donderdag 20 juni
Waar: Arnhem (locatie bereikbaar per OV of gratis parkeren)
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Prijs: € 65 excl. BTW
 
Inbegrepen:
– 2 uur durende workshop
– koffie, thee en water met iets lekkers
– factsheet met mijn 5 stappen Pinterest plan
 
Aantal deelnemers: max. 10
 
Globaal schema van de workshop:
14.00 ontvangst en welkomstronde
14.15 bespreking van mijn 5-stappenplan waarbij je wekelijks in zo’n 2 uur de Pinterest van jouw site beheert, incl. tips over hoe je pin eruit moet zien, hoe vaak je moet pinnen, strategie bepaling etc.
15.15 tijd om zelf pins te maken en door mij te laten beoordelen, aansluitend uitgebreid tijd voor vragen
16.00 einde van de workshop
 
Aanmelden kan per email aan info @ spikenspaan . nl onder vermelding van Pinterest workshop!
 
Interesse in een 1-op-1 sessie? Stuur me ook dan gerust een email en dan doe ik je een voorstel, afhankelijk van jouw reeds bestaande kennis en Pinterest activiteit. Ik verzorg trainingen voor zowel bloggers als bedrijven binnen én buiten de toeristische sector.
 

Wat anderen over mijn 1-op-1 sessie zeggen:

Daisy Scholte van All Day Every Daisy
“Ik dacht dat ik Pinterest aardig begreep, maar na de training van Antonette ging er een wereld voor me open. Van 2K maandelijkse bezoekers groeide mijn account in 4 weken naar 45K maandelijkse bezoekers! Heel fijn dat je na de training af en toe tips en updates krijgt via de mail.”
 
Stéphanie Versteeg van Expeditie Aardbol
“Dankzij de Pinterest cursus van Antonette is mijn Pinterest-bereik in drie maanden tijd gigantisch gegroeid. Met minimale inspanning trek ik inmiddels vijf keer zoveel bezoekers per dag vanuit Pinterest, en dat kan alleen nog maar oplopen de komende tijd.”
 
Chris Wiersma, CTB Global
“Pinterest is een “sociaal media” platform dat ik vijf jaar na de oprichting van CTB Global nog steeds niet snapte. Antonette heeft die 5 jaar achterstand in 2 uur up-to-date gebracht met duidelijk uitleg, stappen plan en handvaten. Geen vage tips zoals die overal op internet staan maar écht concreet dat moet je doen. Na enkele weken was er al resultaat. Ik kan maar één advies geven: wacht niet vijf jaar maar neem de cursus nu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.